Skjer’a? En time med Nasjonalbibliotekaren

Å ha Nasjonalbibliotekar Vigdis Moe Skarstein på programmet var nok ett trekkplaster for mange deltagere. Vi håper de fikk svar på mange av sine spørsmål om Nasjonalbibliotekets rolle i bibliotekpolitikken fremover.

Skarstein fokuserte på de digitale tilbudene og litteraturhus. Og at alle bibliotek skal være forskjellige – det finnes intet minste felles multiplum for definisjon av bibliotektilbudene som skal gis). Hennes ‘mantra’ var «Service rundt boka». Boka her ment som ett hvilket som helst format/media bibliotekene arbeider med.

Bibliotekene har alltid vært grensesnittet mellom brukerne og innholdet. Uavhengig om det er i bibliotekbygg eller bibliotekaktiviteter i andre bygg.

Mot slutten av sesjonen ble det åpnet for spørsmål fra salen. Ett spørsmål gikk på NBs oppfølgning av fagbibliotekene. Svaret kretset rundt samarbeid med universitets- og høyskolebibliotek, og det var nok ikke det svaret spørsmålsstilleren hadde ønsket seg…

Fra salen ble det også stilt spørsmål om Nasjonalbiblioteket syn på den foreslåtte modellen for utlån av e-bøker. Nasjonalbibliotekaren forsikret seg om at det ikke var presse tilstede før hun svarte. Så hva svarte hun? Nei, se det, da måtte du ha vært tilstede… 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..