Fra lokalvalg til Wikileaks

Foto: Jan Tomas Espedal

Alf Endre Magnussen jobber som researcher i Aftenposten. Han var med på å avsløre Vannverksskandalen på Romerike sammen med journalistene Siri Gedde-Dahl og Anne Hafstad. For dette vant de SKUP-prisen i 2006.

Han holdt et engasjerende foredrag om hvordan han bruker bibliotekarkompetansen i en avis som Aftenposten. Han bruker kompetansen sin som researcher, og det betyr bl.a. å innhente fakta og gjøre bakgrunnsjekk. Da brukes ulike registre, som f.eks folkeregisteret og domsregistre. Kilder som Lovdata blir også mye brukt. Journalistene systematiserer sine egne data til internt bruk og har også mange interne databaser.

De beskytter sine kilder; kildemateriale leveres ikke ut, selv om politiet av og til krever innsyn. Magnussen viste en del eksempler på saker, med størst vekt på lokalvalget i høst i tillegg til den spennende historien om hvordan Aftenposten fikk tak i alt materiale som utgjorde Wikileaks-saken.

[Tekst: Berit Hagen Ese, Biblioteket Politidirektoratet]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..