Mikromarc 3.5.2.0 – System Nede & MeldingsArkiv i Innkjøp

Den nyeste versjonen av Mikromarc (v. 3.5.2.0) ble sluppet 14. mai 2012.

En nyttig sak er at de viktigste funksjonen åpner seg med en gang man velger i stolpemenyen til venstre (se video).

Det er gjort en rekke forbedringer i Innkjøpsmodulen. Bl.a. er det nå ett eget arkiv over meldinger og kommunikasjon med leverandørene. Det er nå mulig å purre, reklamere og avbestille på eksemplarnivå.

Hvis forbindelsen til server, databse eller internett er borte; er det laget et «System Nede»- program. Denne kan registrere utlån og innleveringer og så kan du importere transaksjonene  inn i MM3 når forbindelsen er tilbake. På websøk får låneren nå ett felles innloggingsbilde når de vil kontakte biblioteklet eller sende en webforespørsel.

Ved import av eksterne poster til katalog kan du nå filtrere bort marc-felt helt ned på delfelt. Skjermbildet for «Nytt eksemplar» er redigert om – nå vil systemet huske hva du valgte sist av ‘Eier’ og ‘Fast plassering’. Når du endrer eksemplardetaljer, og endrer ‘Fast plassering’, vil du nå få spørsmål om du også vil endre ‘Er nå på’.

Du kan nå velge om du vil se en låners gjeld på alle samarbeidende enheter eller bare det låneren skylder din din bibliotekenhet. I Utlån vises nå låners fødselsdato i skjermbildet. Og det er mulig å liste hvilke reserveringer man har på utlånskvitteringen.

Les om alle endringene og nyhetene i v. 3.5.2.0 (PDF)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..