Brukerstøtte på Brukermøte?

Mange bibliotek har ønsket direkte brukerstøtte eller et forum for utveksling av «utfordringer» (les: problemer) under brukermøtene. Styrene har drøftet dette mange ganger opp gjennom årene; men ikke kommet frem til noen løsning.

En mulighet er å å ha ett åpent møte hvor alle kan stille spørsmål. Det vi frykter (og har erfaring med fra lignende møter) er at da blir det ett eller to bibliotek som dominerer med sine spørsmål og at de andre ikke kommer til orde. Og ikke kan vi flytte «halve» brukerstøtte til brukermøtet. Det vil gi dårlig brukerstøtte for de som ikke er på brukermøtet. Og i tillegg er det dårlig ressursutnyttelse å bare bruke disse menneskene i de korte pausene vi har. Vi må også sikre at sakene kommer videre til «regulær» brukerstøtte hvis det ikke kan løses der og da.

Styrene vil arbeide videre med dette og håper å få til noe på brukermøtet i 2013. Vi tar gjerne imot forslag til hvordan en slik erfaringsutvekslingssesjon burde organiseres for at alle som deltar skal føle at det er nyttig.

Vi har fått ettt konkret forslag. Kan det benyttes? Hva sier dere andre?

«Mitt forslag vil være at de enkelte bibliotek god tid i forkant av Brukermøtet kunne få en mulighet til å melde inn ting de vil ha mer klarhet i. Det er selvfølgelig umulig å kunne dekke alle slike spørsmål, og man kunne jo også sette et tak på maks to eller tre punkter fra hvert bibliotek. Når disse sakene så er meldt inn, kunne dere se hvor skoen trykker som mest, sånn jevnt over og ut fra dette plukket ut noen punkter som dere ser er av allmenngyldig art. Bibliotekene bør da få klart for seg at det ikke er sikkert at det er nettopp deres punkter som skal behandles.»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..