Statistikk i Mikromarc 3…

Flere har meldt inn at de savner en bedre rapport- og statistikkfunksjoner i Mikromarc 3. Sammenlignet med MM2 er den ikke noe å skryte av (for å si det pent).

Her er en tilbakemelding:

«…veldig begrensa. Ut over NB-statistikken, kan ikkje vi lage noko som helst nesten som går på alder, kjønn, brukargrupper og meir. Det gjer at når vi planlegger, skrive årsmelding m.m., så er det vanskeleg å støtte inntrykk og argument med tal, eller legger fram interessante funn»

Marianne Selvik har svart på vegne av folkestyret; men dette følges opp jevnlig også av fagstyret og skolestyret:

Jeg kan forsikre deg om at statistikk og rapporter har vært et hett og grundig debattert tema både på brukermøtene og i styret. …. Alle bibliotek – enten de er fag-, folke- eller skolebibliotek må rapportere til offentlige instanser og til sine overordnede. I tillegg er rapporter og statistikk helt nødvendig for å kunne utnytte knappe ressurser på best mulig måte. Et biblioteksystem er ikke fullstendig før det kan rapportere om alle typer transaksjoner som er gått gjennom det.

I Folkestyret har vi fremmet et ønske (les: krav) om at alle data som går inn også skal kunne hentes ut av brukeren. Vi ønsker også å kunne koble data på fleksible måter, det vil si at data fra innkjøp bør kunne kobles mot utlån, fjernlån mot katalog osv. I stedet for et sett ferdige statistikker og rapporter ønsker vi oss en generator som kan levere den statistikken eller rapporten vi til enhver tid har bruk for. Brukeren må også kunne lagre statistikker og rapporter med forhåndsutfylte felt, slik at man raskt og enkelt kan kjøre faste oppsett.

Jeg vet at BIBITS er svært klar over denne mangelen i MM3 og at dette er en av hovedpostene på utviklingsplanen nå som alle de andre modulene nærmer seg ferdigstillelse. Folkestyret har flere ganger hatt dette på agendaen i sine møter med BIBITS, og vi kommer ikke til å slippe teamet før brukerne er fornøyde.

1 tanke på “Statistikk i Mikromarc 3…

  1. Tilbaketråkk: ST 68/12: Mikromarc møter brukerne « Samstat

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..