MM3 – utviklingsplaner

På hotellet Soria Moria i 2006 ble Mikromarc 3 ble presentert før første gang.

I sesjonen «Styrets makt-systemets prakt» ble planene for utvikling av systemet presentert. Fagstyret og Folkestyret redegjorde for hvilken innfytelse vi har på utviklingen. De lange linjene ble også trukket; helt tilbake til 2006 – da man trodde at MM3 ville være «ferdig utviklet» innen 2009.

La oss ikke dvele ved det… Virkeligheten, konkurrenter, nye krav fra aktørene, nye krav fra kundene endrer selv de best lagte planer. På mange områder i dag fremstår MM3 som ett langt bedre system enn MM2; med ett par viktige unntak: Statistikk og Tidsskrift.

Under kommer informasjon om de neste releasene. Husk at detet kan endres på kort varsel mht. både dato, releasenavn og innhold…

I januar 2013 kommer versjon 3.6. Den er preget av fem store saker. Først er det ytelsesforbedringer (hurtighet), så er det integrasjonen mot BS Weblån, og i forlengelse av det en rekke nye ikoner/materialtyper, første skikkelige versjon av Tidsskriftsmodulen og krav som ble stilt til systemet da Norrbottens Län kjøpte Mikromarc 3. Mer informasjon om det siste punktet kommer ved releasen, men det kan loves en rekke meget nyttige funksjoner!

I mars 2013 kommer versjon 3.6.1 med en mobil-app. Det blir en web-appi HTML5 (ikke «native») med basis-funksjonalitet for søk, bestilling, huskeliste, Meg&Mitt og kontaktinformasjon. Det planlegges også Depot Inn, viderutvikling av websøk, og bedre Utlånsmeldinger.

I juni 2013 planlegges versjon 3.6.2 med bedre autoritetsregister, fokus på reservasjonsamarbeidet, depot, og massehåndtering av bøker.

Bibits har også fokus på bibliotekarer som vil bruke katalog/utlån på nettbrett ute i biblioteklokalene, integrasjon av Innkjøp/Tidsskrift mot eksterne levandører og mot økonomisystemer, statistikker og rapporter, og RFID-integrasjon mot automater.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..