Mikromarc 3.6.10: Depot og Web-app

Mikromarc3610

Den nyeste versjonen av Mikromarc 3 (v. 6.10) ble sluppet 24. juni 2013. I denne versjonen er det tre hovednyheter: Depot, Mobilweb og Websøk (forbedringer).

Depot: en modul for å håndtere innlånte depoter fra andre bibliotek, f.eks. med fremmedspråklig materiale. I Norge sender det Flerspråklige bibliotek ut depotkvitteringer som fjernlånsmeldinger (NILL-kvittering) merket som depot. Disse meldingene bruker Mikromarc til å opprette en depotsak for hvert eksemplar. Bibliotek som ikke mottar NILL-kvitteringer, kan opprette depotsaker manuelt.

Web-program for mobile enheter: En egen web for mobile enheter. Programmet er særlig innrettet mot mobiltelefoner, men kan også brukes fra nettbrett. Du kan bl.a. browse «siste nytt», søke og se treffliste og poster i fullt format, reservere, sjekke lån og forfallsdatoer, finne åpningstider, tlf.nr, e-postadresse og adresse/kart, fornye lån etc.

I Websøk kommer blant annet sesongåpningstider på web, bedre støtte for nynorsk, lenking til Bokhylla, eksport av lister til referansehåndteringssystemer og visning av mest populære titler.

2013-06-25_160650Det har også kommet en del forbedringer i skrankebildet i Mikromarc 3-klienten.

Les om alle nyhetene i v. 6.10 (PDF)

1 tanke på “Mikromarc 3.6.10: Depot og Web-app

  1. Tilbaketråkk: Styrets makt – systemets prakt | Mikromarc brukergrupper bibliotek

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..