Bibliotek PLUSS & MM3 v.6.21

BibliotekPluss-logo11. mai er det varslet en «mindre» oppgradering av Mikromarc, versjon 6.21.

Den skal inneholde «Retrospektive utgivelsesplaner» for tidsskrifter – en funksjon som forsvant i forrige versjon. Brukerstyrene har vært tindrende klare på at den funksjonaliteten måtte komme tilbake.

Men hovedinnholdet i releasen er funksjoner som gjør Mikromarc bedre til å samhandle med selvbetjeningsløsninger og RFID-utlånsautomater. Det inkluderer også integegrasjon mot kartløsningen til Wagner Guide og Corduras adgangskontrollsystemer (ved ubetjent bibliotek).

Dette kommer som et resultat av at «Bibliotekenes Hus» (som inkluderer Biblioteksentralen, Bibliotekenes IT-senter og BS Eurobib) har startet fellesprosjektet Bibliotek PLUSS (pdf-brosjyre).

Prosjektet skal gjøre leverandørene i stand til å tilby en komplett løsning for «fleksible åpningstider og bedre bibliotektjenester!». Inkluderer adgangskontroll (integrert i Mikromarc); modulbasert (velg hvilke deler du ønsker), bedre RFID-støtte, rådgivning i innredning og hyllemerking, styring av lys, alarm, PC-er, dørlåser, videokamera, meldinger over høyttaler osv.

Sarpsborg folkebibliotek er prosjektbibliotek (nyhetsartikkel). Og hele konseptet vil bli presentert på ett seminar på Bibliotekenes Hus i Oslo tirsdag den 6. mai.

 

1 tanke på “Bibliotek PLUSS & MM3 v.6.21

  1. Tilbaketråkk: Mikromarc 3 v.6.21 | Mikromarc brukergrupper bibliotek

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..