Sverige: Burlöv konverterer til Mikromarc 3

251px-Burlöv_vapenFra Bibliotekscentrum:

Bibliotekscentrum har fått den stora glädjen att konvertera Burlöv i Skåne från Libra till Mikromarc. De kommer också att dela databas med grannkommunen Lomma. Så här beskriver de sina tankar och förväntningar inför systembytet.

«Den 5 oktober blir det spännande när vi övergår till Mikromarc. Förberedelserna är i full gång och vi är förväntansfulla inför allt nytt. Både för att få ett nytt system och dela databas med Lomma som är rutinerade Mikromarcanvändare. Fördelarna är många. Besökarna får tillgång till ett större mediebestånd och vi sparar pengar. Systemsamarbetet ger också upphov till fler samarbeten mellan biblioteken.

Burlöv består av två orter, Arlöv och Åkarp, och här finns två bibliotek. Huvudbiblioteket ligger i Arlöv och i Åkarp finns ett integrerat folk- och skolbibliotek. Vi är 10 personer som jobbar här och biblioteken har ca 110 000 besök per år. 2016 räknar vi att även komma igång med ”Öppet bibliotek/Meröppet” i Åkarp och har även här valt Bibliotekscentrums lösning.

Efter att ha undersökt marknaden noga föll valet på Mikromarc.  Det är ett modernt, smidigt och prisvärt system, med bra support. Vi gillade också att det är en helhetslösning utan separata moduler som ska köpas till. Vi hoppas att vi gjort ett bra val!

Lomma och Burlöv ligger nära varandra geografiskt och båda är Librisbibliotek, så det kändes naturligt att samlas i en gemensam databas.»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..