Katriina Strandwall, Vasa stadsbibliotek

image

«Jag är Katriina Strandwall, bibliotekarie och avdelningschef för inköp och katalogisering vid Vasa stadsbibliotek-landskapsbibliotek. Jag kommer att vara observatör för Finland i Brukarstyret 2016.

Vasa är en tvåspråkig stad vid västkusten med 67 000 invånare (språkfördelning: finska 70 %, svenska 23 %, övriga språk 7 %). Vasa stadsbibliotek består av huvudbibliotek, åtta närbibliotek (sex fr.o.m. 2016), två anstaltsbibliotek och en bokbuss. Till personalen hör ca 60 personer. Vi samarbetar tätt med de 16 skolbiblioteken, som också använder Mikromarc.

Jag arbetade fyra år som chef för ett närbibliotek och efter det har jag varit 22 år på avdelningen för inköp och katalogisering, de senaste två åren som avdelningschef. Jag är administratör för Mikromarc och har också varit administratör för våra två föregående bibliotekssystem. Det har varit intressant att få följa med utvecklingen som hela tiden sker. Inom systemen och de förnyelser som sker i och med systembyte.

Fritiden fylls av familjen, läsning och motionsidrott. Gym och joggning, samt landsvägscykling på somrarna.

Det är fint att Finland kan vara med i Brukarstyret som observatör redan från 2016. Det skall bli intressant att få komma ”bakom” systemet, och ha en möjlighet att få påverka utvecklingen och tillsammans med användare från Norge och Sverige kunna vara med och göra ett bättre system för oss alla.»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..