ARKIV: Mikromarc Brukerstyre 2016

Siden om Brukerstyre skal oppdateres med de nye medlemmene. Derfor en arkiv-post her nå.

mikromarc_brukerstyre_ramme-bloggBrukergruppen har ett styre; «Mikromarc Brukerstyre», bestående av 13 medlemmer fra alle typer bibliotek i både Norge og Sverige.

Fra fagbibliotekene i Norge:
Even Sinding-Larsen, Forsvaret; Else Ishaug, Norad; Marianne E.Sæther, Økokrim.

Fra folkebibliotekene i Norge:
Marianne Selvik, Ås bibliotek; Trine Strømslid, Målselv bibliotek; Vegard Krog Petersen, Sarpsborg bibliotek; Helen B. Stubberud, Frogn bibliotek (varamedlem)

Fra skolebibliotekene i Norge:
Lone G. Johansen, Malakoff vgs; Hilde Papatzacos, Våland skole; Magnhild Johansen, Bodin VGS

Fra Produktrådet i Sverige:
Janne Johannesson, Borås bibliotek; Anders Johannson, Högskolan i Skövde; Anders Fredriksson, Lulea bibliotek

Fast observatør fra Finland 2016: Katriina Strandwall, Vaasa

Kontakt pr. epost: mikromarc@brukergruppe.bibits.no

Fra og med 2014 arrangerer vi felles «Tr*ffpunkt Mikromarc!» (brukermøte / användardagar) for alle Mikromarc-bibliotek i Norge, Sverige og Finland.

Valgkomite for 2016: – oppnevnes i januar 2016

E-postliste for alle folkebibliotek med Mikromarc biblioteksystem: mm@kundesenter.bibits.no

Formålet med brukergruppa er å utveksle erfaringer og å være et kontaktnett for samarbeid om Mikromarc. Dessuten å samordne og prioritere felles ønsker og krav via-a-vis Bibliotekenes IT-senter. (Retningslinjer for Mikromarc Brukergruppe, vedtatt på Tr*ffpunkt Mikromarc! Göteborg 2014.)

Alle Mikromarc-bibliotek i Norge og i Sverige er automatisk medlem av brukergruppen (kollektivt medlemsskap). Avgiften går til å dekke kostnadene for fire styremøter i året og brukermøtet, slik at man ikke skal være avhengig av eget biblioteks økonomi for å delta i styrearbeid.

Medlemskontingenter pr. år (2015) er de samme i Norge og Sverige:

Fagbibliotek / Fackbibliotek: 250,- kr.
Folkebibliotek / Folkbibliotek 500,- kr.
Bibliotek i VGS / Gymnasiebibliotek: 250,- kr.
Bibliotek i grunnskole / Grundskolan: 100,- kr.

Retningslinjer (PDF)

Retningslinjer for Mikromarc brukergruppe

Formål
Formålet med brukergruppa er å utveksle erfaringer og være et kontaktnett for samarbeid om Mikromarc, og samordne og prioritere felles ønsker og krav vis-à-vis Bibliotekenes IT-senter.

Medlemmer
Brukergruppa er for fag-, folke- og skolebibliotek som bruker Mikromarc. Alle bibliotekene er automatisk medlem av brukergruppen. Evt. utmeldelse skjer skriftlig til Bibliotekenes IT-senter.

Medlemsavgift
Bibliotekene betaler en årlig medlemsavgift til dekning av styrets utgifter og forberedelse av brukermøtet. Årsmøtet avgjør størrelsen.

Brukermøte
Brukermøtet gjennomføres årlig. Innkalling og saksliste sendes ut minimum 3 måneder på forhånd. Deltakerne betaler selv reise, opphold og deltakeravgift. Styret har ansvar for å arrangere brukermøtet i samarbeid med Bibliotekenes IT-senter.

Bibliotekenes IT-senter er sekretariat for brukermøtet og har ansvar for påmelding, fakturering og kontakt med hotell/kurssted.

Under brukermøtet avholdes årsmøte for brukergruppa.

Årsmøte
Årsmøtet velger et styre. Årsmøtet vedtar retningslinjene og endringer i disse. Endringsforslag sendes skriftlig til styret minimum 1 måned på forhånd. Årsmøtet bestemmer størrelsen på medlemsavgiften. Styret legger fram årsmelding og orientering om økonomi. Saker som ønskes tatt opp på årsmøtet meldes skriftlig til styret minimum 1 måned på forhånd.

Valg avgjøres ved simpelt flertall blant de fremmøtte representanter. Hvert bibliotek har en stemme på årsmøtet. Stemmer kan avgis ved skriftlig fullmakt.En representant fra fylkesbibliotek(ene) kan møte med talerett; men ikke stemmerett.

Brukerstyret består av tretten – 13 – representanter, samt tre vararepresentantervalgt av årsmøtet. Det skal være 3 representanter fra fagbibliotekene, 4 representanter fra folkebibliotekene og 3 representanter fra skolebibliotekene. Det svenske Produktrådet velger 3 representanter som møter fast i brukerstyret.

Styret velges for to år av gangen, halve styret er på valg hvert år. Styret konstituerer seg selv.
Styrets oppgave er å representere brukerne overfor Bibliotekenes IT-senter. Styret mottar henvendelser fra brukerne, og bistår i utviklingen av Mikromarcs ulike moduler.

Styret kan velge å opprette arbeidsgrupper etter behov.Styret rapporterer tilbake til årsmøtet.

Valgkomité
Valgkomiteen består av tre representanter. Styret oppnevner valgkomité for 1 år av gangen. Valgkomiteen foreslår medlemmer til styret innenfor medlemsmassen.

Valgkomiteen kan oppnevne et eller flere varamedlemmer dersom ett eller flere eksisterende medlemmer av styret må fratre sitt/sine verv i løpet av valgperioden. Denne/disse sitter fram til neste årsmøte.

styret_2015_2016

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..