Norge: Gratis metadata i drift

gratisOverføring av najonale data fra Bokbasen er nå testet, feilrettet og satt i drift.

Som tidligere meldt, har vi tilgjengeliggjort disse dataene i den eksisterende Mikromarc-kilden for eksternsøk i data fra Bokbasen.

Alle skal ha fått denne kilden som del av en standard Mikromarc-installasjon. Eksternsøk er tett integrert med funksjoner for kopikatalogisering i Mikromarc, og BIBBI-data gjøres tilgjengelig på samme måte.

Dere finner Bokbasen-kilden under Katalog – Eksterne bibliotek. Kilden heter DNB. Dere aktiverer kilden for eksternsøk ved å krysse av utenfor den. Hvis kilden mangler, vil den dukke opp dersom dere trykker «Gjenopprett». Vær oppmerksom på at alle kilder som er satt opp lokalt da vil nullstilles. Ta kontakt med Brukerstøtte dersom dere har spørsmål rundt dette.

Når det gjelder innholdet i databasen, vil jeg gjerne presisere/korrigere disse punktene:

  • Hele Bokbasen er nå oppdatert, ikke bare data fra 2017. Nasjonalbibliotekets frikjøp gjelder fra 2017, men Bibliotekenes IT-senter har gjennom over 10 år frikjøpt hele databasen for bruk for Mikromarc-bibliotek. Det er nå også gjort endringer i gamle data, ikke bare nye.
  • Databasen vil bli oppdatert med ny produksjon fra Bokbasen en gang i døgnet.
  • Norske personnavn i databasen skal være hentet fra Nasjonalt autoritetsregister for navn, men id-numre er ikke lagt ut. Bokbasen opplyser at de avventer dette til Nasjonalbiblioteket har definert felt i Normarc for disse numrene.
  • Bibits har ikke kunnskaper om detaljene i katalogpraksis i databasen. Slike spørsmål bør rettes til Nasjonalbiblioteket og/eller Bokbasen

Vennlig hilsen
Øystein Reiersen, Produktsjef, Bibliotekenes IT-senter AS

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..