Norge: Nye tjenester knyttet til BIBBI-data

nyhetØystein Reiersen, Produktsjef, Bibits – skrev følgende på mikromarcs epostliste 15. februar 2017:

Biblioteksentralen har den senere tid sendt ut brev med informasjon om planer for nye tjenester knyttet til BIBBI-data. Vi har fått spørsmål om hvordan disse tjenestene vil fungere mot Mikromarc. Vi poster et svar her, da svaret antagelig er relevant for flere.

Biblioteksentralen har i mange år tilbudt maskinleselige ordrebekreftelser knyttet til bestillinger i Biblioteksentralens nettbutikk. Mikromarc kan ta i mot slike ordrebekreftelser og importere dem til Mikromarcs katalog- og innkjøpsmodul. Abonnenter på BIBBI får hele MARC-posten som en del av ordrebekreftelsen dersom tittelen er ferdig katalogisert. Dersom tittelen ikke er ferdig katalogisert, sendes det ut en foreløpig post. Bestilte poster kan reserveres, og når bestillingene mottas ligger eksemplarene klare til mottak i Mikromarc Innkjøp.

Biblioteksentralen utvikler nå en ny tjeneste for kulturfondbøkene. Hvis du abonnerer på BIBBI-data vil du få kortposter på kulturfondbøkene rett inn i katalogen når Biblioteksentralen vet hvilke titler som er påmeldt innkjøpsordningene. Biblioteksentralen planlegger å sende ut ett eksemplar sammen med posten, uavhengig av hvor mange eksemplarer bibliotekene mottar. Resten av eksemplarene må legges på ved mottak. Denne tjenesten skal ikke kreve utvikling i Mikromarc. Mikromarc skal kunne ta i mot disse postene på lik linje med ordrebekreftelsene fra nettbutikken.

Med dagens løsning er det tidkrevende å erstatte foreløpige poster med fullstendige poster når tittelen er ferdig katalogisert. Biblioteksentralen har vært i dialog med oss for å få til en tjeneste som gjør det mulig med automatisk erstatning av foreløpige poster med fullstendige poster for bibliotek som ønsker dette. Jeg håper vi får dette på plass i løpet av sommeren 2017, men tidsplanen er ikke 100 % omforent ennå.

Biblioteksentralen har laget et oppslagsverk kundene kan bruke for å slå opp i BIBBI’s autoritetsregister (http://www.bibsent.no/Tjenester/BIBBI/BIBBI%20autoriteter.aspx). Dette registeret er nå fritt tilgjengelig for alle som abonnerer på BIBBI-data. Ta kontakt med Biblioteksentralen for tilgang til dette. Det er foreløpig ingen integrasjon mellom Mikromarc og BIBBI’s autoritetsregister, men vi diskuterer nå mulighet for oppslag i BIBBI’s emneregister fra Mikromarc Katalog som et framtidig utviklingsprosjekt.

Vennlig hilsen, Øystein Reiersen, Produktsjef

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..