[Mikromarc e-postliste] Nyttig informasjon etter siste oppgradering av Mikromarc 3

«Etter forrige helgs oppgradering av Mikromarc 3 er det mange som kontakter oss på telefon og e-post. Her er litt nyttig informasjon om endringer og en feil i siste versjon av Mikromarc 3 som flest har spurt oss om siden helgen:

 • Kryptert passord for pålogging – antall tegn samsvarer ikke lenger med passordet
  En del har kommentert at det ser ut som passordet ved pålogging har blitt endret. Det er det ikke, men vi har lagt til en kryptering som gjør at passordet ikke lenger gjengis med korrekt antall tegn. Det skal gjøre det vanskeligere å gjette hva passordet kan være, siden antall tegn ikke samsvarer lenger.
 • Alle meldinger i Rutiner viser nå ALLE meldinger
  Flere kunder har i lang tid ønsket at «Alle meldinger» i Rutiner skal vise absolutt alt av meldinger, slik at man slipper å se igjennom flere meldingsmapper under Rutiner. Etter endringen har mange gamle meldinger dukket opp, men disse kan dere enkelt slette og da vil de ikke komme tilbake igjen. Så snart du har svart på de meldingene som er nye eller som krever oppfølging, kan du trykke Ctrl+A for å markere alle meldinger i innboksen og deretter trykke på krysset for å slette alle. Nill-meldinger vises nå også her, men disse vil forsvinne på sikt når stadig flere bibliotek går over til å bruke NCIP.
 • Postens signatur har blitt borte i ISBD-visningen
  På fane F2 Eksemplar vises en ISBD-visning av posten. Denne har ikke lenger 090-feltet vist som «postens signatur» øverst til venstre. Dette har dessverre falt ut ved en feil, og vi håper å få det inn igjen med patchen som kommer 22.april. I mellomtiden kan dere eventuelt hake av for kolonnen «hylle» på eksemplar slik at det vises her. Noen ganger har de forskjellige eksemplarene ulik hylleplassering, og det vil være enklere å se på denne måten.
 • Feilmelding: Method not found: ‘Void System.Globalization.CultureInfo.set_CurrentCulture(System.Globalization.CultureInfo)’.
  Hvis dere ikke har logget på Mikromarc 3 etter oppgraderingen og får denne typen feilmelding, tyder det på at dere ikke har oppgradert til riktig versjon av .NET. Den må være på plass for at Mikromarc 3 skal fungere, og kan lastes ned her:
  https://www.microsoft.com/nb-NO/download/details.aspx?id=49982

  Hvis du vil vite mer om Mikromarc versjon 6.60 finner du nyhetsbrevet i vår Wiki.

  Vennlig hilsen
  Pernille Grydeland Paugard, Leder Brukerstøtte

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..