Motioner [Forslag] till årsmötet

Undertecknade skickar in följande motioner till årsmötet på Tr*ffpunkt Mikromarc 10. november 2017.

Undertecknade vill att användarstyrelsen och därigenom Mikromarcs medlemsbibliotek ska få större påverkan när det gäller utvecklingsarbetet med Mikromarc. Detta önskemål preciseras av följande fyra motioner:

  1. Användarstyrelsen ska inte arbeta med Tr*ffpunkt Mikromarc

Användarstyrelsen ska inte planera och genomföra Tr*ffpunkt Mikromarc. Istället är det Bibliotekenes IT-senter och Bibliotekscentrum som planerar och genomför Tr*ffpunkt Mikromarc utan medverkan av användarstyrelsen.

     1.b) Innehållet i Tr*ffpunkt Mikromarc skall enbart vara Mikromarc-relaterat.

  1. Användarstyrelsen ska istället arbeta med prioriteringslistor på sina sammankomster

Istället för att arbeta med Tr*ffpunkt Mikromarc ska användarstyrelsen helt fokusera på utvecklingsarbetet för Mikromarc. Vid sina sammankomster arbetar användarstyrelsen med prioriteringslistor, d.v.s. listor med inkomna ändringsönskemål/felrättningar som Mikromarcbibliotek önskar bli prioriterade till kommande releaser. Användarstyrelsens sammankomster ska vara synkroniserade med Mikromarcs releaseplaner.

  1. Större utrymme ska ges för användarstyrelsens föreslagna prioriteringar

Användarstyrelsens förslag från prioriteringslistor ska utgöra en så stor andel som möjligt i varje release. Användarstyrelsens prioriteringar ska dokumenteras för varje release och följas upp kontinuerligt med produkt- och utvecklingsavdelningen.

  1. Mikromarcbibliotek ska kunna följa det pågående utvecklingsarbetet

Produktavdelningens presentationer av kommande releaser som visas på användarstyrelsens sammankomster ska även sändas via webbinarier, där inbjudan skickas till alla Mikromarcbibliotek. Detta kommer att bidra till en ökad transparens och förståelse för utvecklingen av Mikromarc.

Undertecknat,
Anders Fredriksson, Luleå bibliotek
Sara Gagge, Polhemsskolan i Gävle
Jan Johannesson, Borås Stadsbibliotek
Anders Johansson, Högskolan i Skövde
Roger Jönsson, Arbetsrörelsens arkiv och bibliotek
Kristofer Lecander, Borås Stadsbibliotek

1 tanke på “Motioner [Forslag] till årsmötet

  1. Tilbaketråkk: Innstilling til «Motioner [Forslag] till årsmötet | «Mikromarc Brukerstyre

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..