Innstilling til «Motioner [Forslag] till årsmötet»

Arbeidsutvalget (AU) og flertallet i Mikromarc Brukerstyre (de norske og finske representantene) kommer her med sin innstilling på forslagene fra en del svenske representanter (se opprinnelig bloggpost).

     1. Användarstyrelsen ska inte arbeta med Tr*ffpunkt Mikromarc

A) Användarstyrelsen ska inte planera och genomföra Tr*ffpunkt Mikromarc. Istället är det Bibliotekenes IT-senter och Bibliotekscentrum som planerar och genomför Tr*ffpunkt Mikromarc utan medverkan av användarstyrelsen.

Styret er i mot dette forslaget.

Når brukerstyret er med og arrangerer Tr*ffpunkt får man en konferanse med ett bredere innhold som når ut til flere. Det er vi bibliotekansatte ute på feltet som vet hva som er aktuelt og på gang i bransjen, og som kan være av interesse for deltakerne. En konferanse med et bredt program gjør at mange velger dette arrangementet som årets arrangement å delta på. Bibits kan ikke ordne dette på egenhånd.

Tr*ffpunkt har skapt en gruppetilhøringet hos deltakerne nettopp fordi det er deres egne – altså styret – som står for og arrangerer konferansen 

B) Innehållet i Tr*ffpunkt Mikromarc skall enbart vara Mikromarc-relaterat.

Styret er i mot dette forslaget.

En konferanse med bare Mikromarc-innehold ville nå ut til et mye snevere publikum, først og fremst systembibliotekarer og koordinatorer. Evalueringen fra Tr*ffpunkt viser at deltakerne – medlemmene – setter pris på at programmet byr på et bredt og rikt program med flere valgmuligheter. På den måten kan kan velge seminarer og Mikromarc-sesjoner som passer behovene på eget bibliotek. Slik konferansen arrangeres nå vil bibliotekarer og bibliotek på ulike nivåer og størrelser alle finne noe som passer dem. Oppslutningen blir derfor høy, det finnes ikke andre tilsvarende arrangementer.

Om man hadde gått for å arranere ett rent Mikromarc-møte ville dette aldri kunne bestå av kompetansegivende kurs, så sjansen for at mange bibliotek ville velge det bort er stor.

 

 1. Användarstyrelsen ska istället arbeta med prioriteringslistor på sina sammankomster

Istället för att arbeta med Tr*ffpunkt Mikromarc ska användarstyrelsen helt fokusera på utvecklingsarbetet för Mikromarc. Vid sina sammankomster arbetar användarstyrelsen med prioriteringslistor, d.v.s. listor med inkomna ändringsönskemål/felrättningar som Mikromarcbibliotek önskar bli prioriterade till kommande releaser. Användarstyrelsens sammankomster ska vara synkroniserade med Mikromarcs releaseplaner.

Styret er i mot dette forslaget.

En sammenkomst som bare skulle fokusert på utviklingsarbeid ville bundet opp Bibits sitt produkt- og utviklingspersonale under hele samlingen, da det for brukerstyret vil være umulig å vite hvilke ressurser de ulike ønskene/prioriteringene krever eller på hvilket sted i programutviklingen hvert enkelt ønske/sak befinner seg. Dette er ikke en jobb som brukerstyret selv kan organisere, så dette ville bli svært tidskrevende for Bibits og lite konstruktiv for brukerstyret.

 1. Större utrymme ska ges för användarstyrelsens föreslagna prioriteringar

Användarstyrelsens förslag från prioriteringslistor ska utgöra en så stor andel som möjligt i varje release. Användarstyrelsens prioriteringar ska dokumenteras för varje release och följas upp kontinuerligt med produkt- och utvecklingsavdelningen.

Styret mener at dette i stor grad gjelder allerede i dag, og støtter forslaget.

Viktigheten av styrets prioriteringer og utfallet av disse kan tydeliggjøres bedre. Dette kan feks komme ennå tydligere fram i nyhetsbrev fra Bibits og via bloggen slik at det er helt tydelig for alle hvilke av styrets prioriteringer som har nådd igjennom og hvordan utfallet ble.

 1. Mikromarcbibliotek ska kunna följa det pågående utvecklingsarbetet

Produktavdelningens presentationer av kommande releaser som visas på användarstyrelsens sammankomster ska även sändas via webbinarier, där inbjudan skickas till alla Mikromarcbibliotek. Detta kommer att bidra till en ökad transparens och förståelse för utvecklingen av Mikromarc.

Styret er ikke negative til forslaget, men det krever store forberedelser.  

Hvordan skal et slikt webinarium gjennomførers, og hvordan organiserer man muligheten til kommentarer fra deltakerne og oppfølging av disse? Vi støtter å arrangere et slikt webinarium for å se hvor mange som velger å delta og hvordan responsen fra deltakerne blir.

Innstillingen som PDF

 

1 tanke på “Innstilling til «Motioner [Forslag] till årsmötet»

 1. Hej!
  Som en före detta ledamot i användarstyrelsen vill jag ge min bakgrund till motionerna som har inkommit till årsmötet
  Under hela min tid i användarstyrelsen har vi tillsammans i styrelsen försökt att påverka utvecklingen av Mikromarc till att bli ett ännu bättre biblioteksystem.

  Vi har hela tiden framfört förändringsförslag och klagat på buggar i systemet i så kallade prioriteringslistor, men mycket lite av det har blivit genomfört.

  Vi får hela tiden höra att resurserna till utveckling och buggfixning blir uppbundna av upphand-lingskrav från nya bibliotek.

  Så har det varit ända sedan Borås gick över till Mikromarc 2009 och sedan har utvecklingen Mikromarc fortsatt att styras av andra nya kunder.

  Jag hävdar bestämt att Bibits och Bibliotekscentrum har alldeles för stort fokus på nya kunder så att de glömmer bort sina gamla kunder.

  Användarstyrelsen lägger alltför stor del av sin tid på att planera och genomföra Tr*ffpunkt Mikromarc, mer än hälften av all styrelsetid går åt till Tr*ffpunkt. Den tid som återstår är en genomgång av vad ”nästa release” innehåller som helt och hållet hålls av produktavdelningen på Bibits. Ett rent informationsmöte och ingenting annat.

  Försöken till att påverka utvecklingen med så kallade prioriteringslistor på förbättringsförslag och buggfixar ägnas det mycket lite tid åt och nästintill obefintlig uppföljning av listorna görs.

  Mot bakgrund till detta så har motioner till årsmötet kommit till och jag vill poängtera att vi inte vill avveckla Tr*ffpunkt Mikromarc utan vi vill syssla med det vi kan bäst, att utveckla Mikromarc
  till ett ännu bättre system för alla mikromarcbibliotek.

  Med vänliga hälsningar

  Janne Johannesson
  Borås stadsbibliotek

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..