Nye retningslinjer for Mikromarc Brukergruppe

Fra årsmeldingen: 3 D) Retningslinjer: Styret har gått igjennom, forenklet og tydeliggjort brukergruppens retningslinjer.

Nye retningslinjer (PDF)

Retningslinjer for Mikromarc brukergruppe

Formål
Brukergruppens formål er å utveksle erfaringer og være et kontaktnett for samarbeid om Axiells produkter, og samordne og prioritere felles ønsker og krav vis-à-vis Axiell.

Medlemmer
Brukergruppen er for alle som bruker Axiells produkter. Norske Mikromarc-brukere er automatisk medlem, andre Axiell-kunder kan velge å melde seg inn.

Medlemsavgift
Medlemmene betaler en årlig medlemsavgift til dekning av styrets utgifter og forberedelse av Tr*ffpunkt. Årsmøtet avgjør størrelsen på medlemsavgiften.

Tr*ffpunkt
Tr*ffpunkt gjennomføres regelmessig. Deltakerne betaler selv reise, opphold og deltakeravgift. Styret har ansvar for å arrangere Tr*ffpunkt i samarbeid med Axiell. Axiell er sekretariat for Tr*ffpunkt og har ansvar for påmelding, fakturering og kontakt med hotell / konferansested.

Årsmøte
Årsmøtet velger et styre, behandler saker, vedtar retningslinjer og avgjør størrelsen på medlemsavgiften. Styret legger fram årsmelding og orientering om økonomi. Saker som ønskes tatt opp på årsmøtet meldes skriftlig til styret minst en måned på forhånd. Årsmøtet avholdes, av praktiske hensyn, vanligvis på Tr*ffpunkt.

Brukerne får tilgang til innkalling og saksliste i forkant av årsmøtet. Valg avgjøres ved simpelt flertall blant de fremmøtte representanter. Hver institusjon/kunde har én stemme. Stemmer kan avgis ved skriftlig fullmakt. Representanter fra fylkes-/regionsbibliotek, som ikke er brukere, kan møte med talerett; men ikke stemmerett.

Brukerstyret
Brukerstyret består av inntil ni representanter valgt av årsmøtet. Det er en fordel om alle kundegrupper er representert. Styremedlemmer velges for to år av gangen. Styret konstituerer seg selv. Styrets oppgave er å representere brukerne overfor Axiell. Styret mottar henvendelser fra brukerne, og bistår i utviklingen av Axiells ulike produkter. Styret kan velge å opprette arbeidsgrupper / referansegrupper etter behov. Styret rapporterer til årsmøtet.

Valgkomité
Styret oppnevner en valgkomité. Valgkomiteen foreslår medlemmer til styret innenfor medlemsmassen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..