Norge: Foreløpige poster fra Bokbasen / Nasjonalbiblioteket

Øystein Reiersen, Produktsjef Bibits, skrev på e-postlisten 3. februar 2017:

«Nasjonalbiblioteket har gjort oss oppmerksom på at Nasjonalbiblioteket og Bokbasen har hatt en del henvendelser om feil i Bokbasen-poster som bunner i at de aktuelle postene har vært forhåndsposter. I poster fra Biblioteksentralen vil man vanligvis se forskjell på fullstendige poster og forhåndsposter ved at forhåndspostene er svært små. Dette er ikke alltid tilfellet for forhåndsposter fra Bokbasen. Det ser ut som om de fleste av disse henvendelsene har kommet fra Bibliofil-bibliotek, men jeg synes likevel at det kan være greit å informere om problemstillingen her.

Bokbasen tag’er forhåndspostene med kode 5 i marcpostens felt 000 posisjon 17 (Beskrivelsesnivå). Mikromarc viser i dag ikke fortekster for de enkelte posisjonene i felt 000, så man må kunne MARC godt for å forstå denne koden.

Den versjonen av Mikromarc som er planlagt for generell utrulling 6. mars (versjon 6.60) har fått en editor med fortekster for felt 000. Hvis man åpner denne editoren i registreringsbildet, vil man se en tekstlig forklaring for de ulike posisjonene. Da blir det litt lettere å se at posten ikke er ferdig katalogisert.

Hvis det viser seg å være et stort problem for Mikromarc-bibliotek å se forskjell på fullstendige poster og forhåndsposter, er det mulig å markere forhåndsposter enda tydeligere på sikt. Meld eventuelt inn ønske om dette via Brukerstøtte.

Nedenfor ser du et bilde av den nye editoren som kommer i versjon 6.60. Fastlengdefeltet 008 har lenge hatt en slik editor, og både felt 000 og 007 får en slik editor i versjon 6.60.»

bokbasen-marceditor

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..